L’Atlètic presenta el projecte STICK en les Jornades ErasmusPlus del Consell Català de l’Esport

L’Atlètic presenta el projecte STICK en les Jornades ErasmusPlus del Consell Català de l’Esport

La proposta de l’Atlètic va ser exposada juntament amb dos projectes que també han obtingut el finançament de la Comissió Europea.

7 Març, 2018. L’Atlètic va presentar dimarts el STICK Project a una nova sessió pràctica sobre les novetats en la convocatòria de 2018 d’ajuts europeus a projectes esportius en el marc del programa Erasmus+, que es va celebrar al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, a Barcelona.

A l’acte hi van assistir el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, que va posar èmfasi en animar a les entitats catalanes a fer projectes europeus d’aquest estil i que l’Atlètic “n’és un exemple”. També van ser presents a l’auditori, amb més de 100 persones de públic, el sotsdirector del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcè, la diputada d’Esports de la DIBA, Mite Fandos i la cap de l’Oficina d’Internacionalització del Consell Català de l’Esport, Blanca Nualart. Per part de l’Atlètic, van anar a presentar el projecte el Director General del Club, Oriol Cortada, la Directora del Projecte STICK, Mireia Galí, i la seva Coordinadora, Gemma Cirera.

Paral•lelament al Projecte STICK, se’n van presentar dos més que també compten amb el suport de la Comissió Europea: el projecte ETHICS4 SPORTS, promulgats per l’Ajuntament de Sant Cugat i per l’associació Sant Cugat Creix i el WET: WATERSPORTS ENHANCED TOGETHER, amb l’INEFC com a soci. Cal destacar la fermesa de les iniciatives catalanes en aquest àmbit: quasi un 80% de les propostes han estat exitoses i han rebut finançament en aquesta última convocatòria.

“Estem contents de la bona acollida del projecte STICK arreu on el presentem”, va dir Oriol Cortada, satisfet amb la presentació del projecte i amb com el Consell Català de l’Esport va quedar gratament sorprès de la capacitat de lideratge del Club de Can Salas com a coordinador d’un projecte amb un ampli partenariat de 5 països diferents. “A més, un dels objectius principals del projecte és la disseminació de la inquietud i les possibles solucions per a la compaginació de la carrera esportiva i acadèmica dels esportistes d’elit i en aquest sentit jornades com les d’avui contribueixen a crear interès sobre la temàtica que afecta Clubs i esportistes d’arreu d’Europa”, va afegir. Finalment, el Director General va concloure que com a entitat catalana els omple “d’orgull” coordinar un projecte “tant rellevant” dins l’Erasmus Plus pels pròxims dos anys i “tenir el suport de la Secretaria General de l’Esport”.