Els clubs i les universitats del consorci del STICK Project fan balanç de la fase inicial del projecte

Els clubs i les universitats del consorci del STICK Project fan balanç de la fase inicial del projecte

Nottingham ha estat la ciutat que ha acollit a tots els membres representants.

22 Juny, 2018. La Nottingham Trent University i el Beeston Hockey Club han acollit la segona reunió del consorci del projecte STICK que ha tingut lloc els dies 18 i 19 de juny a les seus dels socis britànics del consorci.

El projecte STICK del programa Erasmus+ (Sport and Academic Talent Integration through Exchange Programmes in Hockey) té com a objectiu dissenyar un programa d’intercanvi integral que permeti als esportistes d’alt rendiment combinar les seves activitats esportives a alt nivell, juntament amb l’oportunitat de participar en una mobilitat acadèmica en el marc del programa Erasmus+.

 

Aquesta trobada ha donat l’oportunitat a tots els socis (Atlètic Terrassa Hockey Club i Universitat Autònoma de Barcelona; ​​KHC Dragons  i Universitit Antwerpen de Bèlgica; HC Rotterdam i Erasmus Rotterdam University dels Països Baixos, Pembroke Wanderers Hockey Club i Dublin City University d’Irlanda i a les institucions d’acollida, la Nottingham Trent University i el Beeston Hockey Club) de debatre sobre els resultats obtinguts de les activitats que s’han desenvolupat durant els darrers mesos en el marc del projecte:

d’una banda, una enquesta als clubs de hockey i universitats d’aquests cinc països per tal de conèixer les seves necessitats, particularitats i l’estat de la situació (State of the Art) relacionada amb els estudiants esportistes; i de l’altra, la celebració d’uns grups de debat (Focus Groups) celebrats simultàniament en els cinc països del projecte, amb jugadors de hockey de diferents perfils: haver viscut només un intercanvi acadèmic o bé només un intercanvi esportiu, o per contra, haver optat per renunciar a totes dues vies de mobilitat o haver-les pogut realitzar totes dues alhora, d’acord amb l’objectiu d’aquest projecte. El propòsit d’aquests grups de debat ha estat conèixer les dificultats en què es van trobar en sol·licitar una beca Erasmus+ tractant de combinar-la amb una mobilitat esportiva i les seves necessitats específiques com a esportistes d’alt rendiment. Els grups de debat també han permès conèixer les diferents realitats d’aquestes estudiants/esportistes en els diferents països del consorci.

 

Les discussions internes a nivell de consorci han permès al projecte STICK arribar a conclusions que conduiran al primer resultat important del projecte: un estudi sobre l’estat de la situació (State of the Art) sobre les necessitats dels estudiants esportistes i dels clubs, dels requeriments de les universitats i del programa d’intercanvi Erasmus+ a l’hora de demanar una beca de mobilitat, i de com combinar totes aquestes necessitats i requisits per trobar una solució viable que els permeti compaginar la seva carrera dual (acadèmica i esportiva) i poder viure un intercanvi el màxim d’enriquidor possible en les dues vessants.

Aquest estudi serà la base per al disseny conjunt d’un programa d’intercanvi esportiu i acadèmic, en el qual el consorci començarà a treballar en els pròxims mesos.

 

La propera reunió se celebrarà a Rotterdam a principis de novembre de 2018.

 

Els membres dels Clubs i de les universitats del consorci reunits a Nottingham. (FOTO / STICK)