Doblet català al Campionat d’Espanya Autonòmic SUB18

Doblet català al Campionat d’Espanya Autonòmic SUB18

Les dues eleccions van haver de recórrer als shoot outs per aixecar el títol.

6 Novembre, 2018. Les dues seleccions catalanes, masculina i femenina, han pujat al graó més alt del podi després de guanyar l’Autonòmic SUB18 aquest darrer cap de setmana a Can Salas. Els dos equips ho han fet després de dues finals dramàtiques en les que es va arribar als shoot outs i en les que Catalunya va guanyar pel mateix resultat les dues tandes (3-2).

 

Categoria femenina

La selecció femenina, digirida per Edi Tubau, no va tenir una primera fase fàcil. El format consistia en un grup únic en el que els dos primers classificats disputarien la final, el tercer i el quart lluitarien pel bronze i així successivament. Dels cinc partits d’aquesta primera fase, les catalanes van guanyar-ne tres (C.Valenciana, 1-0; Euskadi, 3-1; Cantàbria, 6-0), empatar-ne un (Madrid, 0-0) i perdre’n un altre (Canàries, 1-0). Amb aquests resultats, Catalunya va acabar segona a la taula amb 7 punts, a 1 del primer classificat: Madrid.

A la final, les de Tubau van tornar a empatar sense gols contra el conjunt madrileny i van ser els shoot outs els que van fer que Catalunya aixequés la copa de campiones.

Les jugadores de l’Atlètic que han format part de la selecció han estat Mireia Ribó, Júlia Calvó, Maria Torrent, Clara Barba, Elena Martínez i Hanna Badia.

CLASSIFICACIÓ

 1. CATALUNYA
 2. Madrid
 3. Euskadi
 4. Cantàbria
 5. Canàries
 6. C.Valenciana

 

Categoria masculina

Per la seva banda, el combinat masculí, digirit per Oriol Freixa, va superar amb més solvència els seus partits assolint un ple de victòries al grup. Va guanyar a Madrid (4-1) i a Euskadi (5-0). A les semifinals – en el cas dels nois el format del torneig era lleugerament diferent al de els noies – es van imposar a Cantàbria per un contundent 7-1.

A la final, el partit contra Madrid va ser molt diferent respecte el de la fase de grups. Els d’Oriol Freixa van anar a remolc al marcador durant tot el partit i va ser el groc, Pepe Cunill, qui va posar les taules (2-2) a pocs minuts pel final. Els shoot outs van decidir i els catalans es van penjar l’or per tercer any consecutiu.

Els jugadors de l’Atlètic que han format part de la selecció han estat Joan Dalmases, Arnau Pérez, Jan Valldeperas, Pol Fité, Pepe Cunill i Grau Albert.

CLASSIFICACIÓ

 1. CATALUNYA
 2. Madrid
 3. Euskadi
 4. Cantàbria
 5. C.Valenciana
 6. Canàries

 

La Federació Catalana va tenir un bonic detall al finalitzar el torneig regalant una samarreta de Catalunya a cada un dels aplegapilotes que van ajudar a que l’organització fos encara més senzilla.