Els Red Sticks, amb 4 integrants grocs, es pengen la plata a l’Europeu

Els Red Sticks, amb 4 integrants grocs, es pengen la plata a l’Europeu

Espanya ha sumat una sisena medalla europea al seu palmarès 12 anys després.

27 Agost, 2019. La selecció absoluta masculina s’ha penjat la medalla de plata a la Copa d’Europa disputada aquest agost a la ciutat belga d’Anvers, després de veure’s superada per l’equip local, Bèlgica, per un contundent 5-0 a la final. Aquesta suposava la cinquena final europea pel combinat espanyol, després d’haver-la jugat els anys 1974, 2003, 2005 i 2007, guanyant l’or en dues ocasions (’74 i ’05).

Espanya es va classificar com a segona de grup després de perdre en el partit inicial contra, també, Bèlgica (5-0), superant a Gal·les (5-1) i empatant amb Anglaterra (2-2). A semifinals, va derrotar contra tot pronòstic a la vigent campiona Holanda (3-4). Els jugadors de l’Atlètic DHM que han format part del conjunt dirigit per Fred Soyez han estat Marc Boltó, Joan Tarrés, Marc Sallés i Sergi Enrique. Aquest últim ha sumat 306 internacionalitats en aquest torneig, superant el rècord històric que fins ara tenia Pol Amat amb 304 partits.

Per la seva banda, la selecció femenina també ha fet un gran paper penjant-se la medalla de bronze, un any més tard d’haver-ho aconseguit també al Mundial del 2018. És la segona vegada a la història que Espanya ha sumat medalla en les dues categories, després del 2003.

A més, la selecció espanyola de hockey plus va aconseguir també la medalla de bronze després de guanyar per shoot outs a França. A l’equip hi han format part els jugadors grocs Ilià Riba, Sílvia Dalmases, Alba Molina i Marc Puig.

Els jugadors de l’Atlètic Heura amb la selecció. (FOTO / RFEH)