TENNIS

La secció de tennis és característica per la seva tradició i pes dins del Club. Transmetre valors socials i integradors mentre es fonamenta la pràctica d'aquest esport, són els pilars de l'èxit de la secció.

escola-tennis-athc-01

TENNIS

La secció de tennis és característica per la seva tradició i pes dins del Club. Transmetre valors socials i integradors mentre es fonamenta la pràctica d'aquest esport, són els pilars de l'èxit de la secció.

LA SECCIÓ: Organigrama i Història

President: Toni Borrull

Vocals: Carles Trenchs, Blai Escoda, Ernesto Lapiedra, Josep Manzaneda, Albert Portolès, M.Carmen Martínez

Director Secció Tennis: Kim Rovira.
Responsable Forctis: Víctor Meza
Escola Tennis Adaptat: Xavi Fernàndez

La secció de tennis de l’Atlètic és pionera en l’organització de campionats i actes esportius:

Trofeo ITF Ciutat de Terrassa: Jugadors com Andy Murray, Stan Wawrinka, David Ferrer i un llarg numero de jugadors top 50 van passar per les nostres pistes en diferents edicions del campionat.

Trofeu Can Salas: que va ser El tret de sortida perque la FCT organitzes el circuit d’estiu, que actualment és el mes important de Catalunya.

Màsters de Terrassa.

Campionats de Catalunya i d’Espanya en cadira de rodes.
Campionats individuals de Catalunya.
Diferents circuits juvenils, absoluts, sèniors.

Campionats de Terrassa.

Campionat de Terrassa de gespa artificial i que posteriorment va passar a ser l¡Obert en pista ràpida.
La “Yellow Cup” Campionat d’Espanya per equips cadets, campionat que actualment es referència a tot l’estat.
img_7675

PROGRAMA FORMATIU

OBJECTIUS DE L’ESCOLA DE TENNIS

Els objectius de l’escola de tennis són sobretot, la seva pròpia potenciació i l'aprofundiment en la qualitat dels continguts que s'imparteixen. La nostre escola te unes característiques definitòries que la diferencien d'altres escoles de tennis. Es caracteritza per ser una escola amb un caràcter social i integrador, que es manifesta en varis aspectes molt importants:

Fomentar la interacció social entre els alumnes i entre les famílies.

Vincular als socis/as del club amb l’escola i les seves activitats: socials i esportives.

Contribuir al desenvolupament personal de l'alumne

L'aprenentatge d'actituds, hàbits i valors positius que podran traslladar a altres àmbits de la seva vida personal.

Donar resposta a les diferents motivacions i inquietuds dels alumnes, des de les més recreatives fins a les més competitives, donant cabuda a totes elles.

Amb el tennis posem un gra de sorra a l'educació del vostre fill/a ja que els ajudarà a ser persones responsables, autònomes i sobretot a superar adversitats, que per a la vida quotidiana els serà fonamental.

Escola de Tennis adaptat del Vallès

El 2010, sota la presidència d'en Xavi Fernández, es va proposar l’Atlètic com a seu de la primera escola de tennis adaptada de Catalunya. La decisió va ser presa després d’haver organitzat diversos campionats de Catalunya i Espanya.

Gràcies a la gran experiència del Club en aquesta modalitat de tennis i la manca d’aquestes escoles al país, es va considerar la bona ubicació, ja que l'Atlètic se situa enmig del Vallès, per decidir emprendre aquesta nova secció.

Aquest projecte, ja arrelat, consta d'alumnes de diferents localitats, amb diferents objectius i filosofies (competitiu i esbarjo).

La pràctica del tennis És una gran ajuda pels jugadors, ja que per poder esquivar els obstacles del dia a dia, han d’estar en forma. D'altra banda, suposa una gran ajuda psicològica per a ells.

COMPETICIONS I RESULTATS

COM ES PLANTEJA LA COMPETICIÓ

Per a l'escola de tennis una de les prioritats és la de fomentar les competicions per equips i per tots els nivells.

Es molt important per nosaltres l’educació esportiva de cada alumne dins la competició/social/lúdica i de involucrar als pares a participar i col·laborar.

Per els grups de competició l’escola està enfocada a tots els joves jugadors que vulguin fer del tennis la seva forma de vida, oferint-li un entrenament mes professional i personalitzat. Amb un calendari de tornejos d’acord a cada necessitat i nivell.

LA METODOLOGIA ATLÈTIC

En la metodologia de treball de l'escola seguim el programa marcat per la Federació Catalana de *tennis a la seva àrea de formació amb els seus cursos anem formant als nostres tècnics. També fem formacions en el propi club amb professionals que imparteixen sessions de formació a tot el grup de monitors. D'aquesta forma tal com està reflectit en el nostre projecte d'escola anem en una sola adreça quant a la formació del nen.

Formació tècnica amb professionals.
Formació amb psicòleg per els tècnics
Contrastar metodologia amb altres escoles
Cursos per a tècnics que imparteix la Federació i l’escola de maestria de tennis.
Estem associats a l’ITF tennis ICoach estant en continua formació.

ELS VALORS ATLÈTIC

La formació dels valors es molt important dins l’escola. Per això es vital l’educació integral amb l’esport, estudis i família. Volem fer esportistes amb valors com ser esportius, actitud de superació, esforç, responsabilitat, disciplina, companyerisme i aprendre assumir els resultats. Tot això els farà desarrollar com a persones.

Per a nosaltres el mes important és la de formar persones dins de l'esport, en un entorn com a club familiar excepcional. Estem segurs que els pares se sentiran com la prolongació de la família dins de l'esport, ja que és el valor principal a l’Atlètic.

METODOLOGIA FORCTIS

En les últimes dècades, l'esport d'alta competició ha evolucionat enèrgicament, exigint i posant a límit els fonaments de l'atleta, tant tècnic, físic i mental. El mètode Forctis basa la seva filosofia en una minuciosa anàlisi del comportament humà en situacions d'alta exigència. Mitjançant dinàmiques i patrons d'exercicis preestablerts s'incentiva la correcta reacció en la competició.

fotcits-logo

TÈCNICA

Definitivament una bona tècnica projecta un joc més eficient i amb menys desgast. El mètode Forctis inculca en les diferents edats exercicis per millorar la psicomotricitat, tenint com a resultat millor coordinació i fluïdesa en els moviments.

MENTAL

En la seva essència, la fortalesa mental marca la diferència; amb l'ajuda de professionals en psicologia esportiva i mitjançant un constant reforç en principis de respecte, disciplina, perseverança, actitud positiva i esportiva, el mètode Forctis incentiva l'harmonia emocional necessària per reflectir el màxim acompliment en la competició tenística

SALUT

Com a principal puntal de la fortalesa física i mental, actuant proactivament a evitar lesions, Forctis recomana als seus equips un programa alimentós i vitamínic acuradament planificat per professionals a l'àrea.

PER ARRIVAR A SER UN FORCTIS

L'Escola de tennis del ATHC “Forctis Tennis Academy”, té com a propòsit ensenyar a jugar tennis als seus alumnes i inculcar una actitud positiva i fairplay, tant dins, com fora de la pista de tennis. Mitjançant la metodologia Forctis (Perseverantia omnia vincit) es pretén desenvolupar als jugadors tècnicament, físicament, mentalment, valors d’esportivitat i de millorar com a persones.

PERFIL JUGADOR FORCTIS

És l'alumne que entrena a consciència, amb la il·lusió de millorar cada dia, mitjançant la disciplina, l'esforç i la perseverança, tenint molt en compte el respecte cap a si mateix, els seus companys, pares, tècnics i l'entorn en general. Per un Forctis no hi ha objectiu impossible de complir, tampoc existeix la frase d'un no puc fer-ho, ja que entén que tot té un procés de maduració. En la pista de tennis, un Forctis té les seves conviccions molt clares, és el guanyador sense dir-ho, és el més preparat i acurat quant al seu material. Sense importar la victòria o derrota, mai deixa de lluitar un punt. En sortir de la pista, un Forctis reconeix i demostra el respecte i el valor del seu rival, és autocritico amb si mateix i anhela sempre millorar.

FORCTIS OF THE YEAR (FOY)

Tots els mesos es postulessin candidats de cada grup per designar el Forctis of the month (FOM), que s'analitzés en junta amb tots els entrenadors. El Forctis of the Year (FOY) es realitzés amb els tennistes que han estat denominats Forctis cada mes. El FOY rebrà un reconeixement o premi de la secció de tennis acompanyat del ritual (Semper Fortis) d'incorporació davant tota l'acadèmia.

“YELLOW CUP” CAMPIONAT D’ESPANYA PER EQUIPS CADETS

L'any 2012 iniciem en el nostre club un projecte de torneig Nacional per equips de clubs cadets masculí i femení al que cridem “Yellow Cup” Tennis. Aquesta idea la portava de cap una vegada vaig començar a treballar en el Atlètic Terrassa H.C. ja que amb l'experiència de vuit edicions com a responsable del consolidat i famós “Joan Compta”, campionat d'Espanya per equips infantils, tenia clar que el tennis a nivell nacional tenia un deute amb els jugadors de les escoles dels clubs i d'aquesta manera poder ocupar el buit que teníem amb els cadets.

L'objectiu era tenir els tres campionats per equips més importants per a les escoles dels clubs i així poder motivar als jugadors : alevins “To Páez” en el club Serralada de Múrcia l'esmentat “Joan Compta” en el Club Tennis de la Salut i com no el cadets en el nostre club.

La tasca no va ser fàcil. En la I edició com a campionat nacional van ser 12 els equips que van confiar en aquest projecte. Ja en la II edició la inscripció va ascendir a 21 equips. Durant els preparatius de la mateixa va ser quan comencem les converses amb la Real Federació Espanyola de Tennis per convertir-ho en Campionat d'Espanya.

Actualment i després de la V edició com a “Yellow Cup” i III com a campionat d’Espanya es pot dir que ja es un dels millor campionats per equips juvenils que es fan a tot l’estat i que els clubs juguen els campionats regionals pensant en classificarse per la “Yellow”” cosa que ens reconeix dins els millors clubs del país.

EQUIPS

BENJAMÍ MASCULÍ:

1- Aleix Mateu
2- Lluís Argemí
3- Arnau Artigas
4- Alex Carreras
5- Pau Grané
6- Eric Grané
7- Joel Pinós
8- Ezo Sagas
9- Pau Moreno
10- Arnau Genescá
11- Hugo Herrera
12- Ignasi Martí
13- Pablo Rubio
14- Joan Ortti
Capità: Andreu Pérez

ALEVÍ MASCULÍ:

1- Carlos Molero
2- Jaume Margarit
3- Eduard Gamell
4- Albert Díaz
5- Xavi Martínez
6- Eduard Millan
7- Enzo Sagas
8- Marc Paloma
9- Aleis Mateu
10- Ignasi Martí
11- Artur Margalef
12- Enric Genescá
13- Alex Carreras
14- Dani Cabré
15- Jordi Casals
Capità: Simó Fores

INFANTIL MASCULÍ:

1- Pau Brunet
2- Pere Argemí
3- Pere Rovira
4- Alex Escoda
5- Jaume Margarit
6- Carlos Molero
7- Enric Alcaraz
8- Dani Balagué
9- Arnau Reyero
10- Roger Godet
11- Dani Jiménez
12- Guillem Jiménez
13- Eduard Gamell
14- Pau Boada
15- Joan Bosch
16- Jordi Casals
17- Angel Pinós
18- Martí Roig
Capità: Víctor Meza

CADET - JUNIOR MASCULI

1- Jaume Marañón
2- Oscar Godet
3- Isaac Pararera
4- Pau Brunet
5- Pere Argemí
6- Pau Barrull
7- Pere Rovira
8- Alex Escoda
9- Enric Alcaraz
10- Jan Quer
11- Arnau Reyero
12- Pol Audivert
13- Albert Gamell
14- Adrià Gázquez
15- Nil Parrot
Capità: Toni Rivas

ABSOLUT MASCULÍ

1- Antonio Cano
2- Toni Rivas
3- Joan Bonavila
4- Albert Bonavila
5- Joan López
6- Eric Huste
7- David Pou
8- Enric Ramos
9- Albert Lapiedra
10- Simó Fores
11- Víctor Meza
Capità: Víctor Meza

SENIO MASCULÍ 30

1- Antonio Cano
2- Toni Rivas
3- David Pou
4- Enric Ramos
5- Xavi Gassó
6- Paul González
7- Víctor Meza
8- Kim Rovira
9- Biel Canadell
Capità: Kim Rovira

SÈNIOR 40-50-55

1- Antonio Cano
2- Enric Ramos
3- Albert Bonavila
4- Albert Maciá
5- Albert Pórtoles
6- Alexander Arregui
7- Antonio Escobosa
8- Xavi Rovira
9- Biel Canadell
10- Carles Trenchs
11- Dani Godet
12- Ernesto Lapiedra
13- Joan Gamell
14- Joseph Mª Fornós
15- Joseph Manzaneda
16- Melcior Martínez
17- Pascual García
18- Toni Borrull
19- Quico Llobet
20- Kim Rovira
Capità: Dani Godet

YELLOW PENYA SEÑOR – A

1- Antonio Cano
2- Enric Ramos
3- Albert Bonavila
4- Albert Maciá
5- Estanis Tort
6- Alexander Arregui
7- Antonio Escobosa
8- Xavi Rovira
9- Biel Canadell
10- Carles Trenchs
11- Jua Pablo Caturini
12- Ernesto Lapiedra
13- Joan Gamell
14- José Gasset
15- Lluís Solé
16- Toni Borrull
17- Carles Gunfaus
18- Kim Rovira
Capità: Biel Canadell

YELLOW PENYA SEÑOR – B

1- Joseph Manzaneda
2- Dani Godet
3- Joan Gunfaus
4- Marc Grané
5- Rafael Villegas
6- Melcior Martínez
7- Jordi Brunet
8- Albert Pórtoles
9- Arseni Ramos
10- Alfredo Méndez
11- Pere Prat
12- Rubén Ortega
13- Toni Romero
14- Enrique Martínez
15- Joan Gunfaus
16- José A. Navarro
17- Jordi Morcillo
18- Joseph Mª Fornós
19- José Pavón
20- Pascual García
Capità: Dani Godet

SENIOR 65

1- Rafael Villegas
2- Alfredo Méndez
3- Arseni Ramos
4- Joseph Pont
5- Benet Costa
Capità: Rafael Villegas

BENJAMI FEMENI

1- Clara Román
2- Mahe Rovira
3- Claudia Molero
4- Jana Canadell
Capitana: Cristina Manzaneda

ALEVI FEMENI

1- Diana Balagué
2- Mahe Rovira
3- Mireia Pablos
4- Claudia Molero
5- Jana Canadell
6- Maria Mayoral
7- Isabella Shimacher
8- Diana Shimacher
Capitana: Norma Rovira

INFANTIL FEMENI

1- Sara González
2- Gloria Argemí
3- Martina Gómez
4- Anna García
5- Diana Balagué
6- Mireia Pablos
Capitana: Esther Manzaneda

CADET-JUNIOR FEMENI

1- Cristina Manzaneda
2- Paula Meseguer
3- Laura Martínez
4- Gloria Argemí
5- Martina Gómez
6- Sara González
7- Anna García
Capità: Simó Fores

ABSOLUT FEMENI

1- Norma Rovira
2- Esther Manzaneda
3- Mireia Pérez
4- Cristina Manzaneda
5- Tessa Llimargas
6- Mª Carme Martínez
Capitana: Esther Manzaneda

SENIOR FEMENI-LLIGUES CAP DE SETMANA

1- Carme Lluriá
2- Teresa Call
3- Montse Call
4- Montse Castells
5- Pili Lázaro
6- Mariel Aguilar
7- Mª Carme Martínez
8- Angels Solsona
9- Mariona Carramiñana
10- Anna Malgosa
Capitana: Carme Lluriá

SENIOR FEMENI B LLIGUES ENTRE SETMANA

1- Pilar Llort
2- Ageda Pérez
3- Paquita Montero
4- Mª J. García
5- Marta Andenacha
6- Lidia Martín
7- Cari Resbier
8- Marta Brichs
Capitana: Pilar Llort

SENIOR FEMENI – A LLIGUES ENTRE SETMANA

1- Birgit Luchasen
2- Carme Magaña
3- Montse Lorente
4- Teresa Call
5- Muntsa Call
6- Carme Lluriá
7- Contxita Poyuelo
8- Marisol Marín
9- Mónica Gorina
10- Monte Vilamanyá
11- Elisa Morera
Capitana: Teresa Call

NOTÍCIES

Èxit del viatge a Mallorca de l’Escola de Tennis del Club

26 Gener, 2017

El dies 25, 26 i 27 de novembre, una expedició de 28 nens/es, pares, mares i Staff de l’escola de Tennis del Club van desplaçar-se a Mallorca a visitar l’Acadèmia del Rafael Nadal, actual novè millor jugador mundial, segons el Ranking ATP i ex número u.

Èxit rotund del “Clínic Marc López”

26 Gener, 2017

El divendres passat, dia 21 d’octubre, en Marc López, va impartir un clínic al nostre club.

Vine a jugar amb “l’or olímpic” Marc López

26 Gener, 2017

El proper divendres dia 21 d’octubre, a les 18:30 hores, visitarà el club en Marc López.

Benvinguts a la 5à Yellow Cup!

26 Gener, 2017

Dilluns comença la 5à edició de la Yellow Cup de Tennis, Campionat d’Espanya sub-16 de Tennis per equips!

TENNIS: Inaugurades les noves pistes 4 i 5

26 Gener, 2017

El passat diumenge 24 d’abril es van inaugurar oficialment les noves pistes 4 i 5 de tennis de l’Atlètic Terrassa.

Cap de setmana exitós pel tennis groc-i-negre

21 Març, 2017

Quatre campions i quatre subcampions grocs al Masters de Tennis de Terrassa 2017 i un campió aleví groc a la Prova Pere Masip.

Confirmades les dates de la Yellow Cup

18 Abril, 2017

Ja s’han confirmat les dates del Campionat d’Espanya Mapfre de Tennis o Yellow Cup.
Enguany, el campionat d’Espanya cadet es durà a terme del 26 de juny a l’1 de juliol.

L’escola de Tennis al Clínic Godó

24 Abril, 2017

Més de cent alumnes i pares de l’escola de Tennis de l’Atlètic, van visitar ahir, diumenge 23 d’abril, les instal·lacions on es disputa el Barcelona Open Banc Sabadell, el Trofeu Conde de Godó.

Tennis de Padrins i Fillols

9 Maig, 2017

El passat dissabte 6 de maig, es va fer una activitat de padrins ( nens i nenes de l’escola de Tennis) i fillols ( nens i nenes del CIE)

Èxit rotund de la sisena Yellow Cup

4 Juliol, 2017

Després de sis dies d’un gran tennis i d’un ambient intens d’equips de tota la península, va acabar el dissabte la sisena edició de la Yellow Cup.

AGENDA

The week's events
Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Diumenge
12/08/2019 13/08/2019 14/08/2019 15/08/2019 16/08/2019 17/08/2019 18/08/2019